Başarılı olmak, ABD araştırması- üniversitelerinden yatırım gerekir

Şimdiye kadar bu yüzyılın ekonomik başarı için yol oldukça inişli çıkışlı olmuştur. Over-speculation Emlak, aşırı hükümet harcamaları, unfunded ve satın alınacak emekli maaşı, Finans kurumlarının çöküşü ve dünya çapında rekabet işleri tüm öfkelendirince otoyol. Bireyler, şirketler ve ülkelerin rekabet gelecek tanıtmak için büyülü bir şey için arama, orada nihai zenginlik oluştururken makine bir şey burada Amerika'da oluşturulan ve giderek fark ettim ve dünyanın geri kalanı tarafından kopyalanan güçlü kanıtlar.

Amerikan araştırma Üniversitesi en iyi ve en parlak öğrencileri dünya çapında eşsiz bir karışımı olduğu şey, en kaliteli öğretim ile agresif araştırma programları ve özel sektörü ile yakın bir ilişkisi kombine spin off girişimciler sonraki nesil ürünler, hizmetler ve yeni şirketler için parlak fikirler. Silicon Valley ya da ebeveyn olarak MIT için katalizör olarak start-up şirketlerin yanı sıra Route 128 Massachusetts binlerce hayır Stanford ve uc Berkeley öteye arayın. Tabii, onların prestijli üniversiteler diğer ülkelerde var, ama dönen akıllı insanlar akıllı fikirleri ile kapalı ve çıkan servet yaratma konusunda hiçbiri bizim maçlar.

Diğerleri Bu fenomen fark ettiniz mi? Kesinlikle Evet cevabıdır. Batı Avrupa ülkelerinde üniversitelerimizden gelecek için model olarak kullanıyor. Çince ağırlıklı kopyası fakülte, öğretim, araştırma programları ve sanayi ile ilişkileri bizim modeli sonra yatırım. Orta Doğu petrol üreten ülkeler bizim üniversite modeli post-petroleum geleceklerini planlama. Ruslar, kendi Skolkovo kendi sanal Silikon Vadisi oluşturmak için proje ile yeni bilim ve teknoloji odaklı üniversite kendi çaba hub olarak oluşturmak için MIT ile ekip.

Ve hatta burada ABD'de orada bizim devlet üniversiteleri Stanford ve MIT sınıfına yükseltme bazı çabalar. Yeni bir araştırma Üniversitesi ve okullar gibi Arizona Devlet Üniversitesi veya Texas örnek olarak yükseltme oluşturmak için çalışmalarını New York'ta bakmak. Tüm ilgili yenilik yüzyıl üst katman araştırma Üniversitesi akıllı insanlar, akıllı fikir ve yenilik oluşturma servet iplik için anahtarı olduğu 21'inci yüzyıl görürsünüz.

Bu sistem tüm olumlu özellikleri hiçbiri bugün bulunduğu ekonomik bir itici güç oluşturma denemesi birleştirir, Rus Skolkovo proje özellikle ilginçtir. Çünkü çoğu hükümetler daha 1 ya da 2 yıl önceden planlama bir zor zaman zaman var bir anda ulusal rekabet gücünü artırmak için çok yıllık bir çaba gösteren Skolkovo ile ilgili oldu. Ruslar kesinlikle hiçbir slouches akademisyen ya da araştırma vardır ama onların tarihi modeli u.s. modelinden çok farklı olmuştur. Rusya, üniversitelerde dersler, Russian Academy of Science laboratuvarları araştırma, öğretmek ve orada herhangi bir araştırma, çok az ticarileştirilmesi dönemi. Üniversitelerin hiçbir ilişkisi yoktur ve labs ile özel sektör, yalnızca belirsiz fikri mülkiyet koruması, küçük girişim sermayesi ve bu nedenle, doğal olarak, biraz etkisi ekonomi üzerinde.

Tüm bu zaman nerede bir MIT gibi üniversite planlanmış, Rus ve uluslararası şirketlerin fikri mülkiyet terfi Üniversitesi Araştırma programları yapmaya kaydoldunuz Skolkovo ve sermayedar Rusya'dan bir dizi değişiklik olması planlanan ve yurtdışında bu sonraki nesil fikirleri için tohum sermaye sağlamak için Kur.

O başarılı olur? Kimse kesin bilir. Silikon Vadisi oluşturmak için 50 yıl aldı. Diğer pek çok çalıştı ve bu model kopyalanamadı. Ancak Rus hükümetinin harcama milyarlarca dolar ve bu gezegendeki en başarılı bir model kopyalamak için iş yaptığı şekilde değiştirerek kararlıdır. Onlar bir üst yetenek den MIT Üniversitesi Başkanı işe, Intel, Cisco, emc, Siemens ve Nokia gibi çokuluslu şirketler onlarca imzaladı araştırma katılmak, sahip oldukları üniversiteye desteklenen araştırma programları kalitesini yargıç dünya çapında bilimsel ve mühendislik uzmanları ve girişim şirketleri astar kadar Rus yetenek kalitesi üzerinde büyük harflerle. Devletin yönettiği geliştirme çabalarını Rusya (uzay programı, nükleer, uçak vb.) büyük bir geçmişi olduğunu ama bu işyerinde test edecek bir tamamen farklı, dipleri kadar girişimci çaba.

Cumhurbaşkanlığı tartışmaları bizim zaman ve düşünceleri ABD işgal ve biz nasıl üretim eve getirmek için veya nasıl ekonomimiz yolları asfaltlama tarafından teşvik için yaşamak gibi diğer ülkelerde ne yaptığını görmek için çok öğreticidir. ceo, ardından, Intel Başkanı iken iş ve hükümet liderleri, eğitimciler ve öğrenciler ve düşünce liderleri konuşma fırsat 30'u aşkın ülkede yılda ziyaret ettim. De gördüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder