Nasıl Facebook Dodge Mega-milyonlarca vergi

2010 Max r. Levchin Başkanı sosyal site Yelp, onun Roth bireysel emeklilik hesabında tutulan Yelp satılan 3.1 milyon hisse gözden geçirin. En 10.1 o alınan milyon dolar kar oldu. Ama Levchin, PayPal ­billionaire Peter Thiel ile 1998'de başlayan 36 yaşındaki bir seri girişimci hiç bu kazançlar üzerinde bir kuruş gelir vergisi ödemek zorunda kalmazsınız. Çünkü tüm kazanç Roth Ira vergi serbest kadar para almaya 59 1/2 yaşında sahibi beklediği kadar olmasıdır.
Ayrıca, menkul & Exchange Commission filings şimdi onun Roth $22, yanında ticaret Levchin, Yelp, 3,9 milyon hisse hala vardır göster. "Emeklilik" pisi en az 95 milyon dolar değerinde yani onun vergiden göründüğü — ve belki de çok daha fazla. Levchin'ın Roth sosyal app şirket slayt, o 2004 yılında başlatılan ve Google için 182 milyon dolar için 2010 yılında satılan hisse senedi sahibi, örneğin, bilmiyoruz. Levchin onun mega-Roth emeklilik harcamak değil, o onun çocuklar için bırakabilirsiniz veya torun, kim, mevcut Kanun kapsamında gelir vergisi ücretsiz büyüme ve para çekme işlemleri dışında yıllardır streç.

Levchin sadece teknik titan kim kurnaz vergi Danışmanı var değil. Son sec filings Facebook için gömülü, Zynga ve LinkedIn yasal diğer örneklerini taşır büyük dolar ­taxman kalkan ultrarich kullanımı vardır. Bu teknikleri çok sadece off için kullanılabilir, ancak erken sıcak şirketin içinde çalıştırıldığında en dramatik tasarruf ürettikleri — ya da sıcak girişimci — hayat.

Ne kadar erken? Facebook milyarder Narrative'in Mark Zuckerberg ve Dustin Moskovitz hem 27, evli ve çocukları, biliyoruz. Henüz geri 2008 yılında her ikisi de gelecekte yavruları için toplam en az 185 milyon dolarlık servet transferi izin veya diğerleri, hediye vergi ücretsiz tahmin ettiğimiz muhafaza grantor yıllık güvenler kadar (Ocak ızgarası) ayarlayın. Bu bir sözde hediye-vergi muafiyeti sadece 2008 yılında 1 milyon dolar ve 5.12 milyon dolar için bugün karşılaştırır.

Hem Obama Yönetimi hem de Kongre Demokratlar önerilen yeni sınırlar üzerinde Ocak ızgarası var. Bu arada, eğer sen-si olmak yüksek büyüme yatırımları barınak sosyal teknoloji sihirbazlar kopyalamak isteyebilirsiniz.

Mega-Roths

Oldukça, Roth Ira içinde birikebilir tutarı rağmen uyarılar gelecekteki büyük gelir kayıplarının Kongre herhangi kapağı getirmifltir. Yine de, Levchin'ın Roth Yelp hisselerinin hukuki bir konuyu zam. Vergi kuralları, bar IRA veya Roth Ira kontrol ettiğiniz bir iş yatırım'dan — böyle bir "hareket yasaktır" Ira hemen vergiye tabi ve ­possibly ceza işleyebilir.

Bir küçük işletme sahibi, IRA veya Roth Ira içinde yatırım değildir açıktır. Ama ne eğer Başkan ya da birçok yatırımcı ile özel bir firmanın CEO'su ve hisselerini satın almak için Roth? sec filings, 2001, ­PayPal, ceo ise teknik yatırımcı Thiel, şirket hisselerinin 1.7 milyon 30 cent pay ile onun Roth için satın gösterir. 2002'de eBay satın PayPal $ 19 pay — Thiel bir odanın 31,5 milyon dolarlık vergisiz kâr. Ayrıca, bir mektup, biz bir federal mahkeme durumda Facebook erken yatırım Thiel'ın bir kısmı da onun Roth Ira ile keşfetti görünür. O şimdi Facebook tahta oturur.

Bu Kaşer nedir? forbes ödül arayan muhbirlik iddiaları IRS Whistleblower Office ile dosyalama gibi hareketler uygunsuz olarak işaretlemesini söyledi. Ancak IRA uzman Noel buz küçük IRS ya da mahkeme rehberlik gri bir alan olduğunu söyledi. Ira'nın sahibi yok kadar bir IRA muhtemelen Tamam olduğunu yakından yapılan hisse senedi alış, diyor, — ne zaman yaptığı yatırımlar birleştirilir — şirketin kontrolünü oylama. Levchin, Thiel ve IRS yorum olmaz.

Ders için sıradan halk? Yatırımları ile en yüksek büyüme potansiyeli içinde senin Roth koydu. Not: bir IRA veya Roth Ira nonpublicly işlem gören hisse senedi koymak istiyorsanız, size genellikle "yönetti" IRAS ilgilenen özel bir vasi kullanmanız gerekecektir. (Büyük brokerleri, bankalar ve çoğu IRAS genellikle basılı Yatırım Fonu şirketlerinin yatırımları için halka açık hisse senedi, tahvil, karşılıklı para ve banka CD'ler sınırı.) Levchin ve Thiel Pensco güven Co. San Francisco tabanlı kendi Roth IRAS tutmak için kullandık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder