Silikon Vadisi'nin Hottest VC, İlaç Bayi mi?

Bu Palo Alto bir çatlak Şubat akşamı, ve Pejman Nozad Rosewood Hotel, girişim sermayesi başkenti Sand Hill Road hot spot güvertesinde çay yudumlarken. O zamanki gibi içeri girer herkesin görebilmesi için yeterince merkez alan bir tabloda seçilmiş oluyor, onların destekçileri, pres pantolon finans türleri ve deve tüyü renginde karışarak kalın çerçeveli gözlükleri ve kot başlangıç ​​kalabalık-girişimciler ile dolu oluyor İtalyan deri mokasen. Nozad para adamlardan birinin biberli saç görünüme sahiptir, ancak onun yumuşak mavi ceket, bir pastel şal cep kare süslenmiş, o buoyantly iki grup arasındaki köprüdür.

"Mike Abbott var. Onu tanıyor musun? Biliyorum en zeki adamlardan biri, sadece parlak, "Nozad merhaba sıcak bir için onu sallayarak, diyor. O çocuklar hakkında sorular sorar. Abbott, sadece risk dükkanı Kleiner Perkins Caufield & Byers bir ortak nokta için o mühendislik koştu Twitter, bıraktı. Abbott yaprakları gibi, Nozad kadar atlar. "Hay benim, nasılsın?" Diye Lorenzo tiyon, arama firması Powerset (dört yıl önce 100.000.000 $ için Microsoft'a sattı) ve İtalyan asıllı kurucularından üzerinden motioning, diyor. "Seni Microsoft'un sürmeyeceğini biliyordu," Nozad, Powerset erken bir yatırımcı diyor. "Şeyler başlayarak DNA'nızdadır."

Onun son açıklar gibi tiyon geniş bir gülümseme kirişler "tutku" high-end çağdaş sanat için bir Netflix benzeri bir servis. O arıyor ne kadar para bahseder. Nozad şey biraz eğilir: "Bu çok büyüleyici. Seninle konuşmam gereken insanlar var. New York'ta en iyi iç tasarımcılar biliyorum. Ve senin kurucularından tanışmak istiyorum. O olmadan yatırım asla. "

Veranda soğudukça, Nozad, 43, bar tarar. Gülağacı gece dönüşüyor. Birkaç coiffed çağrı kız henüz paranın yine Techland serbestçe akıp giden kalabalığın-belki de en kesin işareti çalışırken teknoloji seti, kokteyller için yerleşti, kendi iPads suya düşürmüştü etti.Nozad hemen girişinde köşesinde L şeklinde kanepe istiyor. "Ben arkadaşlarım beni bulmak olmayabilir korkuyorum," diye bir garson dolgun söyler.
Onun yeni levrek oturtulmuştur, o ilk stajyer ve erken kiralama gibi yüksek okul Facebook dışarı katıldı Darian Şirazi, görür. Birkaç dakika içinde Nozad Şirazi yaptığı iş verileri başlatma, Radius için bulmak gerekir anahtar yatırımcılar ve olası yönetim kurulu üyelerinin isimleri listeleyen edilir. Aynı nefes Nozad yılında Şirazi ile kuzeni kurmalıyım Arkadaşına bahseder. "O güzel adam, ama Londra'dan hareket etmek zorundadır" ısrarla Nozad diyor. "O buraya ait." Şirazi çanlar, kültürel çevirmen olarak hareket: "İranlılar her zaman çöpçatanlık vardır."
Ve, evet, o her gün her gün, ne yaptığını tam olarak buydu. Nozad Silikon Vadisi'nin en büyük bağlantı biridir. En yatırımcıların yaptığı aramaları almak. Hit verme girişimciler ona bir amca düşünün. Ve bir yerde o dünyanın en sıcak başlatılırken bazı küçük miktarlı kadar kazık oluyor arasında. Ancak Nozad Silikon Vadisi'nin zımba arama kartı yok. Hayır M.B.A. yok Doktora Hayır "olursa olsun teknik arka plan" (sözleri). Hatta bir teknoloji şirketinde çalıştığını asla.
50 $ ballpark bir servete sahip Silikon Vadisi güç broker ve VC yatırımcıya Nozad yolunda çok basit bir milyon-şuydu: O halı sattı.
University Avenue tam Palo Alto çeşitliliğini yansıtır. Bu gibi hit sonunda San Francisco Körfezi'nin güney kenarı boyunca keser Dumbarton Köprüsü, kapalı bir çıkış dolarlık konaklar ile noktalı ağaçlıklı uzanıyor, sonra kıran kırana East Palo Alto olsa çalışır gibi başlar ve adı, Stanford kampüsünde ima eder. Bu terminus önce yüz birkaç metre, bir Starbucks ve bir Tayland restoranı karşısında, Madalyon Kilim Galeri, 34 yıldır Amidi ailesi sadece zemin kapağı happen "zarif sanat formları" satan bir mağaza warehouselike oturuyor.
1994 yılında aile reisi, Amir Amidi, hiçbir somut deneyim ve İngilizce fakir komutu rağmen bir satıcı için bir televizyon reklamı cevap vermişti Nozad ile telefonda buldu. "Hiç bir şey satılır mı?" Amidi Farsça küstah arayan sordu.
"Hayır, ama bana bir şans verin" Nozad yanıt verdi. "Nasıl bile rastlamadım kimse inkar edebilir?"
Nozad zaten sormayın eğer bir şey elde edemez öğrenmişti. O Tahran'da büyüdüm, ama 1980'lerde Nozad ailesi Almanya'dan kaçtı. Nozad o ülkenin önde gelen takım için futbol oynayarak tatmin edecek İran'ın askerlik, onun zorunlu çalıştıktan sonra onlara katılmak için tasarlanmıştır. Bir subayın görev yaptığı sportif turu hesabına, onun deşarj sorulduğunda, Nozad üst düzey bir din adamı bulundu ve faydaları üzerine onunla yapılmış bir röportaj yayınlandı futbol-ve o din adamı Terhis hızlandırmak vardı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder